KRISTOFFER HELLSTRÖM

Kristoffer är född i Värnamo och uppvuxen i Halmstad. Han är utbildad vid Wendelsbergs Teater och Skolscen och Musikalprogrammet vid Teaterhögskolan i Göteborg. Efter examen 2007 debuterade Kristoffer professionellt i rollen som Grantaire i Les Miserables, Festspielhaus Neuschwanstein, Füssen, Tyskland. Kristoffer gjorde dessutom inhopp som polismästare Javert vid flertalet tillfällen.

Kristoffer har b.la. mottagit Lasse Lönndahls stipendium för lovande sångare samt Anders Sandrews Stipendium.

Sweeney Todd, Les Miserables, Candide, Hair, Sunset Boulevard, Grease är bara några urval ur de musikaler Kristoffer har medverkat i. Kristoffer är också mycket anlitad som röstskådespelare inom film- och tv-dubbning samt radioreklam.

Roller i urval är; Emmett i Legally Blonde i Malmö; Pontius Pilatus  i Jesus Christ Superstar i Stockholm, Norm Waxman i den svenska premiären av succémusikalen Jersey Boys i Stockholm. Utöver detta har Kristoffer producerat Maria och Andreas Lundqvists bejublade föreställning ”Min bror & jag” på turné i Sverige, samt producerat och medverkat i Maria Lundqvists föreställning ”Älskade Pappor”, också den på turné i Sverige.

Senast sågs Kristoffer i rollen som Sheldrake i Sunset Boulevard, på Internationell turné i UK, Italien och Holland.

Just nu producerar och medverkar Kristoffer i föreställningen ”Om att våga flyga” tillsammans med Maria Lundqvist på Sverigeturné under 2019 och 2020. 

På film- och tv har Kristoffer medverkat i bl. a SVTs ”30 grader i februari”, Viaplays originalserie ”Veni Vidi Vici”, kortfilmen Syntax Error m.fl.